poniedziałek, 2 lutego 2015

Penne z brokułami i szynką



Składniki
- 200 g brokułów 
- 150 g szynki gotowanej
- 120 ml mleka 3.2 %
- 50 g serka ricotta
- olej do smażenia
- sól i pieprz do smaku

Wykonanie
1. Szynkę kroimy w cienkie paseczki i smażymy chwilę na patelni, aby się zarumieniły i były chrupiące.
2. Zagotowujemy wodę i wrzucamy brokuły, gotujemy aż będą miękkie, a następnie wyjmujemy i miksujemy z mlekiem i przyprawami. 
3. Makaron gotujemy al dente. Sos wlewamy na patelnie i dodajemy makaron. Po chwili dodajemy serek ricotta i wszystko razem łączymy.
3. Makaron podajemy z sosem, posypujemy usmażoną szynką i ozdabiamy kleksami serka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz