piątek, 13 marca 2015
Roladki schabowe z bryndzą
Składniki
- 500 g schabu bez kości
- 80g bryndzy (jedno małe opakowanie)
- 150 g pieczarek
- 3-4 łyżki orzechów włoskich
- 2-3 łyżki musztardy
- sól, pieprz, bazylia, papryka ostra,
- olej do smażenia
Wykonanie
1. Schab myjemy, oczyszczamy i jeśli jest gruby to przekrawamy go w poprzek na pół, a następnie rozbijamy, ale nie za cienko. Przyprawiamy i smarujemy musztardą.
2. Pieczarki obieramy, kroimy na półplasterki i dusimy na maśle.
3. Na posmarowanego musztardą schab wykładamy pieczarki i rozkruszoną bryndzę. Zawijamy dokładnie w roladkę i na wierzchu posypujemy jeszcze przyprawami.
4. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i obsmażamy roladkę, a następnie przekładamy na blaszkę i wkładamy na około 10 minut do rozgrzanego piekarnika, żeby mięso się dopiekło.
5. Upieczone i przestudzone lekko roladki kroimy ostrym nożem i układamy na talerzu. Posypujemy posiekanymi orzechami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz