niedziela, 19 kwietnia 2015

Spaghetti razowe ze szpinakiem i pieczarkami


  No cóż, mamy już wiosnę, zaraz lato, więc trzeba zadbać o ciało! Z wielki bólem, przeszłam na dietę, pożegnałam się z kalorycznymi pysznościami i pozostały mi jedynie dietetyczne i lekkie dania jak ten prosty makaron ze szpinakiem i pieczarkami. Dlatego w najbliższym czasie pewnie takie przepisy będą się tu pojawiały.
Jeszcze 4 tygodnie, wytrzymam! :)

Składniki
- makaron spaghetti razowy
- 100 g szpinaku mrożonego
- 3-4 pieczarki
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżki masła
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie ser feta lub biały do posypania

Wykonanie
1. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy umyte i pokrojone w talarki pieczarki i chwile podsmażamy, po czym dodajemy szpinak i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Wszystko razem chwile dusimy.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i dodajemy do sosu na patelni. Możemy dodać łyżkę wody z gotującego się makaronu, żeby trochę rozrzedzić sos. Makaron mieszamy z sosem i przekładamy na talerze. Możemy posypać fetą lub białym serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz