środa, 28 października 2015

Grillowany ser halloumi z konfiturą figową na sałatce z roszponki i brzoskwini



Egzotyczna, świeża sałateczka w sam raz na dzisiejszą piękną pogodę :)


Składniki
- ser halloumi
- konfitura figowa
- 1/2 ostrej papryczki chili
- 1/2 puszki brzoskwiń
- roszponka
- suszone pomidory z oliwy
- sezam
- sos z octu balsamiczny 

1. Ser kroimy w plasterki i kładziemy na rozgrzanego grilla. Grillujemy z obu stron.
2. Rukolę układamy na talerzu, na niej odsączone i pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidorki, a następnie brzoskwinię pokrojoną w plasterki. Sałatkę posypujemy sezamem.
3. Papryczkę kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy z konfiturą.
4. Ser układamy na sałatce i smarujemy go konfiturą. Całość dekorujemy sosem z octu balsamicznego. 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz