piątek, 29 sierpnia 2014

Roladki szparagowe


Jeśli ktoś nie lubi szparagów lub też nigdy nie próbował - niech spróbuje w tej właśnie wersji!
Smakują naprawdę dobrze, a przyrządza się je dziecinnie prosto i szybko.

Składniki
- pęczek zielonych szparagów (ok. 12-16 szt)
- pierś z kurczaka
- rozmaryn
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
sos: 
- po łyżce musztardy i miodu (można również dodać 3 łyżki śmietany kremówki 30 lub 35%)
- sól, pieprz
- ocet balsamiczny 

Wykonanie
1. Szparagi opłucz i odłam zdrewniałe końce.
2. Mięso rozbij, podziel na cztery części.
3. Kurczaka i szparagi oprósz solą, pieprzem, rozmarynem oraz skrop oliwą.
4. W kawałki mięsa zawiń po 3-4 szparagi i piecz około 20 min w 200 stopniach aż do miękkości.
5. Przygotuj sos: wymieszaj musztardę, miód, śmietanę kremówkę, pieprz i sól.
6. Danie polej sosem i octem balsamicznym.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz