wtorek, 3 marca 2015

Chili con carne z nachosami



Świetna przekąska na imprezę! 
Syta, wychodzi jej dużo i nie jest trudna do zrobienia.
 Polecam :)

Składniki
- 500 g mielonej wołowiny
-  chipsy nachosy
- puszka pokrojonych pomidorów
- papryczka chili
- pół puszki czerwonej fasoli
- pół puszki kukurydzy konserwowej
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 5-6 łyżek przecieru pomidorowego
- sól, pieprz, oregano, papryka ostra, papryka słodka,
- tabasco do smaku
- olej do smażenia

Wykonanie
1. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę, kiedy się zarumieni dodajemy mięso i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Wszystko razem podsmażamy.
2. Do mięsa dodajemy posiekaną papryczkę chili, smażymy, a następnie pomidory z puszki. Wsypujemy przyprawy i dusimy, aż pomidory się rozgotują i woda z nich odparuje. Dodajemy przecier, fasolę i kukurydzę oraz kilka kropel tabasco. Dusimy kilka minut i doprawiamy do smaku.
3. Nachosy rozkładamy na talerzu, a na ich środek wykładamy przygotowaną potrawę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz