Zaczęła się majówka, a więc czas wszelkich grillów, pikników i imprez na powietrzu.
Tą prostą przekąskę można szybko zrobić i zabrać ze sobą w teren, bo smakuje dobrze zarówno na ciepło i zimno. Banalnie proste!
Tą prostą przekąskę można szybko zrobić i zabrać ze sobą w teren, bo smakuje dobrze zarówno na ciepło i zimno. Banalnie proste!
Składniki
- ciasto francuskie
- pomidorki koktajlowe
- mini mozzarelle
- bazylia suszona
Wykonanie
1. Ciasto francuskie kroimy na niewielkie prostokąty.
2. Ser mozzarella odsączamy i kroimy w plastry. Pomidorki koktajlowe myjemy i również kroimy w plastry.
3. Na prostokątach układamy na przemian mozzarelle i pomidorki. Posypujemy oregano i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz