sobota, 2 maja 2015

Prostokąty z ciasta francuskiego z pomidorkami i mozzarellą



Zaczęła się majówka, a więc czas wszelkich grillów, pikników i imprez na powietrzu.
Tą prostą przekąskę można szybko zrobić i zabrać ze sobą w teren, bo smakuje dobrze zarówno na ciepło i zimno. Banalnie proste!

Składniki
- ciasto francuskie
- pomidorki koktajlowe
- mini mozzarelle
- bazylia suszona

Wykonanie
1. Ciasto francuskie kroimy na niewielkie prostokąty.
2. Ser mozzarella odsączamy i kroimy w plastry. Pomidorki koktajlowe myjemy i również kroimy w plastry.
3. Na prostokątach układamy na przemian mozzarelle i pomidorki. Posypujemy oregano i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 15 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz